Geitenkaas strudel met frisse salade

Een van mijn favoriete gerechten is Geitenkaas strudel.

Wat heb je nodig: (voor 2 personen)

  • 5 vellen bladerdeeg
  • 1 rode ui
  • 100 gr. verse spinazie (gewassen)
  • 50 gr. geitenkaas
  • 1 ei
  • 100 gr. zongedroogde tomaatjes
  • 1,5 el. honing
  • 100 gr. pecannoten
  • en wat zout en peper

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit wat kokosolie of olijfolie in de pan en laat de verse spinazie slinken en laat hem daarna uitlekken in een vergiet. Zorg dat de spinazie goed droog is. Druk desnoods met de bolle kant van de lepel het vocht uit de spinazie.

Hak de uitgelekte zongedroogde tomaatjes grof en snij de ui in ringen.

Brokkel de geitenkaas in kleine stukjes en hak de pecannoten grof en klop het ei los in een kommetje.

Leg wat bakpapier op de bakplaat.

Strooi wat havermeel op je werkblad en leg de ontdooide vellen bladerdeeg op elkaar op het werkblad en rol dit uit tot een lap

Verdeel de spinazie over het bladerdeeg en hou 2 cm rond de rand vrij.

Verdeel daarna de zongedroogde tomaten, ui, geitenkaas, noten en honing over de lap bladerdeeg.

Breng op smaak met beetje peper en zout.

Rol de lap daarna in de breedte op, zodat er een strudel ontstaat. (Je kunt hem ook dichtvouwen tot een pakketje ontstaat) en bestrijk de strudel met het losgeklopte ei.

Bak de strudel in 30 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.

Serveer hier een heerlijke salade naar eigen smaak bij!

 

Eet smakelijk!

Write a comment