Herfst! tijd voor Pompoenovenschotel

Recept Pompoenovenschotel (4 personen)

Wat heb je nodig?
1 pompoen
1 rode ui
200 gr. feta- of geitenkaas
zakje pijnboompitjes
3 teentjes knoflook
verse blaadjes tijm
1 bakje cherrytomaatjes
2 el olijfolie

Optioneel (voor de liefhebbers van vlees)
500 gr. gehakt
1 bakje champignons

Bereidingswijze:
Snij de pompoen, ui, aubergine en champignons in stukjes.
Pers de teentjes knoflook uit d.m.v. een knoflookpers.
Doe het mengsel van de pompoen, aubergine, ui, knoflook en tijm in een ovenschaal en vermeng met 2 el olijfolie.
Zet dit in de oven op 200 graden en laat ca 30 min garen.
Snij ondertussen de tomaatjes doormidden en bak het gehakt(als je dit erbij wilt) en de champignons aan.
Voeg na de 30 minuten de tomaatjes, het gehakt, de champignons, geiten- of fetakaas en pijnboompitjes toe en schep alles om en laat nog 20 á 30 minuten garen.

Eet smakelijk!

Write a comment