Ovenschotel pasta paddenstoelen

Wat heb je nodig voor het maken van deze heerlijke koolhydraatarme paddenstoelen pasta ovenschotel?

 

Ingrediënten: (2 personen)

350 gr. gemengde paddenstoelen (in grove stukjes gesneden)

50 gr. volkoren penne

scheutje olijfolie

1 rode ui (in ringen gesneden)

1 teentje knoflook (geperst)

1 tl paprikapoeder

1,75 dl. groentebouillon

2 stelen bleekselderij (in stukjes gesneden)

1/2 tl. tijm

200 gr. creme fraîche

25 gr. geraspte kaas

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 gr. en kook de pasta beetgaar.

Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de ui tot hij glazig is.

Voeg de bleekselderij, knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.

Voeg dan de paparikapoeder, tijm, bouillon en paddenstoelenmix toe en bak alles nog tot de paddenstoelen gaar zijn.

Roer tenslotte de creme fraîche erdoor.

 

Voeg de pasta en het paddenstoelenmengsel bij elkaar en roer goed door.

Doe dit in een ovenschaal en strooi er tot slot de geraspte kaas over.

Plaats de ovenschaal in de oven en laat deze in ca. 15 minuten garen tot de kaas goudbruin is.

 

Eet smakelijk!

 

 

Write a comment