Recept bananen/notenbrood

Wat heb je nodig voor een heerlijk bananen/notenbrood:

  • 3 rijpe bananen
  • 100 gr. havermeel
  • 100 gr. amandel- of speltmeel
  • 2 eieren
  • 2 tl baksoda
  • 3 el. kokosolie
  • 3 el. zuivere honing
  • geraspte sinaasappelschil
  • 1,5 el amandelmelk
  • Ongezouten gemengde noten
  • 2 handjes rozijnen of cranberry’s
  • wat gedroogde abrikozen, vijgen of dadels (in stukjes)
  • amandelschaafsel

Hoe maak je het

Verhit de oven voor tot 180 gr. (hete lucht).

Doe de havermeel, amandelmeel, baksoda, eieren, honing en amandelmelk in een mengkom of blender.

Prak de bananen goed fijn en voeg dit mengsel erbij.

Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng dit alles tot beslag.

Roer de rozijnen of cranberry,s, noten, sinaasappelschil en wat stukjes gedroogde abrikozen, vijgen of dadels door het beslag.

Doe wat bakpapier in de cakevorm en giet het beslag in de kom.

Strooi er tot slot wat amandelschaafsel overheen (kokosrasp kan ook) en bak het brood af in 45-65 minuten (dit is afhankelijk van de oven)

Als je na ca. 40 á 45 minuten even met een houten prikker in het brood prikt en deze komt er schoon en droog uit is je brood klaar en smullen maar!

Comment 1

    Write a comment